Mar 292016
 

Dažādu objektu un kontrolpunktu meklēšana ar GPS palīdzību pasaulē un Latvijā ir pazīstama. Taču tādu slēpņu un kontrolpunktu meklēšana, kuri būtu sasniedzami tikai ar 4×4 apvidus auto, ir jaunums gan Latvijā, gan, iespējams, arī visā pasaulē.

4x4 GeoFind

Iedvesmojoties no tradicionālā geokešinga, “4×4 Centrs” radījis zīmolu “4×4 GeoFind”, lai attīstītu 4×4 slēpņošanu Latvijā – ar 4×4 apvidus auto sasniedzamu kontrolpunktu un objektu meklēšanu, izmantojot Globālās pozicionēšanas sistēmu jeb GPS. “4×4 GeoFind” kontrolpunkti jau tiek izvietoti interesantās, salīdzinoši grūti pieejamās vietās un apskates objektos, lai dalībniekiem būtu gan saistošs pats meklēšanas process, gan iespēja atklāt jaunus un agrāk neiepazītus dabas objektus Latvijā.

Katrs “4×4 GeoFind” objekts un kontrolpunkts tiek novērtēts ar atbilstošu punktu jeb zvaigznīšu skaitu, atkarībā no punkta sasniedzamības un paša punkta novietojuma grūtības pakāpes. “4×4 GeoFind” punkti var būt gan viegli ieraugāmi, gan arī paslēpti. Tātad, ar nokļūšanu līdz punktam vēl nepietiks – punkts būs arī jāatrod dabā pēc īsas un asprātīgi sastādītas norādes.

Lūk, ko par jauno “4×4 GeoFind” stāsta idejas autors, “4×4 Centrs” valdes priekšsēdētājs Edvīns Bauers:

“Strādājot pie “4×4 GeoFind” idejas, mēs, pirmkārt, domājam par ierindas apvidus auto īpašniekiem, par ģimenēm ar bērniem un draugiem. Lai viņi varētu piedzīvot daudzveidīgākas brīvdienas, piemēram, aizbraukt pie dabas ar pikniku, pameklēt kontrolpunktus vieglos bezceļa apstākļos un rezultātā gūt daudz jaunu iespaidu.

Latvijā ir daudz skaistu skatpunktu, skaistu ainavu, daudz interesantu mazo celiņu, kas atrodas nostāk no tradicionālajiem kustības maršrutiem un daudziem cilvēkiem paliek neatklāti, jo tos pārsvarā var sasniegt tikai ar apvidus auto. Ceram, ka spēles elementi, ko piedāvā ”4×4 GeoFind”, pozitīvi iekustinās gan vietējos, gan ārvalstu džipotājus vairāk uzzināt par Latviju.”

“4×4 GeoFind” pirmais atklāšanas pasākums notiks jau 9. aprīlī, gadskārtējā 4×4 pasākuma “Tebras Ekspedīcija 2016” ietvaros, kas ir lielākais šāda veida pavasara pasākums Latvijā ar vislielāko dalībnieku aktivitāti un šogad risināsies Skrundas un Embūtes apkārtnē.

  Maršruta sarežģītības pakāpe būs piemērota standarta apvidus automašīnām bez papildus aprīkojuma, taču pāris “odziņas” sagaida arī tos dalībniekus, kuru auto aprīkoti ar vinču. Ieteicams pavasara dubļiem atbilstošs riepu protektors, un nepieciešama arī GPS navigācijas ierīce.

Ekipāža, kura “4×4 GeoFind” trasē būs savākusi visvairāk īpašo punktu jeb zvaigznīšu, saņems speciālbalvu.

Pasākumu rīko vadošā un pieredzes bagātākā 4×4 bezceļu braukšanas organizācija Latvijā – biedrība “4×4 Centrs”. Pasākumu vadīs Latvijas pieredzējušais bezceļa pasākumu rīkotājs Edvīns Bauers.

Sākums un dalībnieku pulcēšanās sestdien, 9. aprīlī no plkst. 8:30 pie krodziņa “Rančo” Liepājas šosejas malā starp Skrundu un Rudbāržiem.

Vairāk info un pieteikšanās: http://4x4centrs.lv/jaunums-4×4-geofind/

Papildus informācija:

 

Edvīns Bauers

4×4 Centrs valdes priekšsēdētājs

tālr. 29424541

edvins.bauers@4x4centrs.lv

http://4x4centrs.lv

 

  3 Responses to ““4×4 GeoFind” – jauns atpūtas veids Latvijas apceļotājiem.”

  1. Vai ”4×4 GeoFind” tiks attistits kā biznesa projekts vai bezmaksas?

  2. Es attīstīšu bezmaksas!!!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)