Jul 042017
 

Kā ziņo LAF Trofi reidu komisija – šonedēļ, no 6.-9.jūlijam, norisināsies NEZ (North European zone) 4×4 Trofi reidu čempionāta otrais posms Igaunijā “Suur Maasturite Suvesõit”, kas vienlaicīgi būs arī Latvijas čempionāta otrais posms un Latvijas trofi reidu tūrisma kausa trešais posms. Sacensībās gatavojas piedalīties ap 10 vadošo Latvijas bezceļu komandu.

Tā kā šis ir NEZ čempionāta otrais posms, pagaidām par kopvērtējuma intrigām nekas nav skaidrs, savas pagājušā gada pozīcijas būs jāaizstāv Dzintara Urniežus ekipāžai, kas tehnisku iemeslu dēļ bija spiesti izlaist pirmo posmu, līdz ar to ir sagaidāma sīva cīņa. Protams savu iegūto līderpozīciju gribēs nosargāt Lietuvas ekipāža ar pilotu Vaidotas Paskevičius, bet arī pieredzējušie latvieši Alvis Pētersons un Aigars Motivāns gribēs pierādīt, ka viņu pulveris vēl sauss un var izšaut vajadzīgajā brīdī.

Latvijas tūrisma kausa ieskaitē šī posma punkti ir svarīgi Arnim Pušam, kurš pēc 2 posmiem ir 2.vietā, Armandam Apsītim (šobrīd 3.vietā) un Aigara Mizgas ekipāžai, kura atrodas 5.vietā, jo kopvērtējuma līderis Ints Freibergs uz Igauniju nebrauks. Kas interesanti, visticamāk pēc šīm sacensībām kopvērtējuma līderis varētu būt Pušs, jo šobrīd no Freiberga viņu šķir vien 6 punkti.

Sporta mašīnu klasē Latvijas čempionāta ieskaitē cīnīsies jau pieminētie Alvis Pētersons/Aigars Motivāns un Dzintars Urniežus/Indulis Pakalnītis, pieteikušies ir arī Andis Bankovičs/Kristīne Bankoviča, Gints Saveļjevs/Rita Šteina un Māris Dreimanis/Natalja Dreimane.

“Suur Maasturite Suvesõit”, kā atzīst Igaunijas Automobiļu federācija, daudzus gadus ir labākās, Igaunijā notiekošās bezceļu sacensības. Pieredzējušie organizatori sola fantastiskus izaicinājumus tūrisma kausam, taču trase atbilst augstākajām drošības prasībām un tādējādi tūrisma kausā startējošie varēs iegūt nenovērtējamu pieredzi pirms sākt startēt kādā no sporta klasēm.

Īpaši jāatzīmē “Suur Maasturite Suvesõit” sagatavotais ūdens triāls. Ūdens šķēršļu pārvarēšanai sporta klašu automašīnu komandas ir sagatavojušas radošus risinājumus un dažādus rīkus – to pielietošana praksē, ūdenī – sola lielisku piedzīvojumu dalībniekiem un papildu izklaidi skatītājiem.

Organizatori sola pievērst pastiprinātu uzmanību, lai pārvietojoties pa trasi un norādītajiem maršrutiem, sacensību dalībnieki nenodarītu pāri jaunajiem kokiem, tādējādi akcentējot dabai draudzīgu attieksmi un atbildību pret vidi, mudinot arī sportistus un līdzjutējus šos principus ieviest ne tikai sacensībās, bet arī sadzīvē.

 

No organizatoru publicētās informācijas, sadarbībā ar LAF Trofi reidu komisiju, tekstu sagatavoja:

Kristīne Pavlovska

LAF preses sekretāre

prese@laf.lv

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)