Oct 022017
 

Foto: Yuri Ovchinnikov

Ar apvienotu Latvijas, Lietuvas un Ziemeļvalstu (North European Zone jeb NEZ) čempionāta posmu, kas norisinājās Lietuvā, noslēgusies trofi reidu sezona. Mūsu braucēji devās pie brāļiem lietuviešiem un plecu pie pleca cīnījās sagatavotajās trasēs, kas – kā atzīst LAF trofi reidu komisijas padomes priekšsēdētājs Krišjānis Vīdušs – bija ļoti izaicinošas un tehniski sarežģītas, jo arī Lietuvas dabā bija risinājušies līdzīgi notikumi, kā pie mums Latvijā – lauki un meži ir pārpurvojušies un applūduši ilgstošo lietavu rezultātā.

Sacensībās bija 3 posmi, no kuriem grūtākais notika piektdienas vakarā, kad daudziem braucējiem bija jācīnās arī ar tehniskām ķibelēm, kas ir diezgan likumsakarīgi sezonas beigās. Savukārt sestdien notika orientēšanas un posms karjerā, kas bija patīkama atelpa pēc smagās nakts un šeit bija vairāk jāparāda veiklība un izdoma.

Latvija var lepoties ar to, ka pēc šī posma ir tapis skaidrs, ka latvieši Aigars Motivāns un Alvis Pētersons TR1 klasē izcīnījuši NEZ čempionāta vicečempionu titulus, bet uzvaru Ziemeļvalstu čempionāta kopvērtējumā lietuviešiem Vaidotas Paškevičius un Rokas Daniliavičius.

LAF trofi reidu čempionātā bija paredzēti 5 posmi, no kuriem visi arī notika, taču 2 no tiem netika savākts dalībnieku skaita kvorums, kas nozīmē, ka čempionāta normatīvs nav izpildīts un trofi reidu čempionus mēs šogad nesveiksim, taču tas nenozīmē, ka dalībnieki būtu izrādījuši mazāk cīņasspara un nebūtu aizvadījuši lielisku sezonu.

Savukārt Latvijas tūrisma kausā šis bija noslēdzošais sestais posms, pirms kura jau bija skaidrs, ka par uzvarētāju kļuvusi Arņa Puša ekipāža ar stūrmaņiem Edmundu Melveri, Inesi Cirīti un Eduardu Ošupu. Tomēr par otro vietu cīņa bija ļoti asa un tikai izcīnot uzvaru šajā posmā to iekaroja Ints Freibergs, Beatrise Freiberga, Endžela Freiberga, Pēteris Valulis un Lauris Karps. Trešā vieta gada kopvērtējumā Armandam Apsītim ar stūrmaņiem Alvi Reinšmitu, Matīsu Reinšmitu un Jurģi Vilcānu, kam šoreiz tikai sestā vieta sacensībās.

Rezultātus un vairāk par trofi reidu Latvijā var sameklēt mājaslapā www.trofi.lv.

  One Response to “Trofi reidu sezona noslēgusies”

  1. interesantas atmiņas, kur ir bildes pieejamas?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)