Aug 152012
 

Tas brīdis ir klāt, kad varam atklāt detalizētu informāciju skatītājiem par šī gada aizraujošākajām bezceļu sacensībām Latvijā – „STIGA TROPHY 2012”, kas norisināsies jau šajā nedēļas nogalē – no 17. līdz 19.augustam!

Sacensību organizatori ir īpaši parūpējušies par dažādām izklaides un atpūtas iespējām tā, lai skatītājiem trīs dienu garumā būtu iespēja lieliski atpūsties un baudīt bezceļu sacensības visā to krāšņumā.

Piektdiena, 17.augustsstiga_trofi-3

STIGA TROPHY sacensību pirmā diena norisināsies Alūksnes pilsētā. Pateicoties Alūksnes domes atbalstam, skatītājiem piektdien sacensību vērošana būs bezmaksas!

No plkst.16:00 notiks sporta kategoriju parādes brauciens cauri Alūksnes pilsētai. Kolonnas brauciena priekšgalā kā galvenais bezceļu „eksponāts” brauks iespējams lielākais visurgājējs Latvijā ar diezgan zīmīgu nosaukumu „KILLER”! Šis auto, kam ir ļoti jaudīgs dzinējs un visnotaļ iespaidīgas riepas, vienaldzīgu neatstās nevienu, tāpēc, dārgie skatītāji, sagatavojiet savus fotoaparātus! 🙂

stiga_trofi-1
stiga_trofi-2

Lieli vīri brauc ar lielām mašīnām – šajā auto piektdien redzēsim sacensību vadītāju Raimondu Bergmani.

Aiz „KILLER” kolonnā parādes braucienā skatītājiem būs ekskluzīva iespēja redzēt visu sporta kategoriju bezceļniekus – sākot ar kvadracikliem (ATV) un standartdžipiem līdz pat ļoti dažādi konstruētiem Ziemeļeiropas bezceļu prototipiem.

Parādes brauciens notiks pa galvenajām pilsētas ielām un noslēgsies NBS Kājnieku skolas poligonā (Pleskavas ielā 2), kur plkst.17 notiks sacensību oficiālā atklāšana un svinīgais starts. Tā laikā pasākuma vadītājs Raimonds iepazīstinās klātesošos ar katru pie mums viesojošos ekipāžu un to sasniegumiem. Jāatzīmē, ka pirms sacensību svinīgā starta NBS Kājnieku poligona starta laukumā ikvienam interesentam, būs laiks un iespēja visas sporta automašīnas arī kārtīgi apskatīt un iemūžināt savos fotoaparātos.

Uzreiz pēc starta estakādes šķērsošanas džipi cits pēc citas dosies savā pirmajā pārbaudījumā – speciāli sagatavotā dubļu aplī, kas sadarbībā ar NBS Kājnieku skolas instruktoriem ir izveidots Kājnieku poligonā. Šeit līdz pat plkst. 21 varēsim būt liecinieki tam, kuras ekipāžas izveidoto trasi spēs veikt pēc iespējas īsākā laikā.

Pirmais iepazīties ar dubļu apli kopā ar stūrmani Raimondu Bergmani dosies jau pieminētais „KILLER”, lai iemēģinātu jaunizveidoto trasi un vienlaicīgi nodemonstrētu Latvijas iespaidīgākā visurgājēja bezceļu braukšanas spējas.

Pasākuma norises vietā tiks nodrošināta arī izbraukumu ēdināšana, par fona mūziku rūpēsies DJ.

Pēc šī posma sportisti dosies nākošajā disciplīnā, kuras finišs būs vēlu vakarā Trapenes pagastā sacensību bāzē „Luksti” (~23 km no Alūksnes).  Ja kādam aktīvākajam skatītājam būs interese redzēt interesantākās vietas šajā disciplīnā, pie sacensību organizatoriem būs iespējams saņemt labāko apskates vietu kartes.

Sestdiena, 18.augusts

Sestdien jau rīta agrumā turpināsies sacensību dalībnieku punktu izcīņa! Skatītāji jau no plkst.8 ir aicināti vērot aizraujošus, cīņas pilnus mirkļus Trapenes karjerā (~1 km no bāzes „Luksti” Trapenes virzienā), kur triāla trasē kā pirmie startēs sporta kategoriju auto. Triāla trase ir izveidota kā dubults aplis, kurā būs iespēja paralēlās trasēs vērot startējam divas mašīnas vienlaicīgi, kas cīnīsies par sekunžu simtdaļām un padarīs šo sacensību ļoti azartisku un baudāmu. Sporta klašu dalībniekiem, būs jāpārvar dažādi bezceļu elementi un zemes reljefi (stāvi kāpumi, ekstrēmi kritumi, karjeras grāvja šķērsošana pa diagonāli u.tml.).

Starp sporta kategoriju startiem, dienas vidū karjerā startēs arī arī Dubļu ērgļa un Tūrisma ieskaites dalībnieki.  Dienas otrajā pusē Dubļu Ērgļi uzsāks startu Nissan Nodre ekstrēmajos dubļu apļos bāzē „Luksti”, kur spraigas cīņas notiks līdz pat astoņiem vakarā! Šeit varēs redzēt reālā darbībā gan Igaunijas GAZ66, gan jau pieminētā „KILLER” sīvās cīņās, kas vienaldzīgu neatstās nevienu!

Tātad, skatītājiem sestdien būs iespēja (no 8:00 līdz 20:00) izvēlēties un vērot 3 dažādas disciplīnas – karjera, aplis, kā arī, protams, aktīvākajiem skatītājiem būs iespēja sekot līdzi sportistu gaitām orientēšanās zonās – skatāmākās vietas tiks atzīmētas īpaši izstrādātās skatītāju kartēs, kuras skatītājiem tiks izsniegtas, iegādājoties ieejas biļetes.

Pateicoties trofi reidu atbalstītājam „Mapon”, kurš spēj sekot automašīnu kustībai gan ceļos, gan bezceļos, sestdien visiem interesentiem tiks nodrošināta ekskluzīva iespēja bāzē uz lielā ekrāna sekot līdzi visu sportistu atrašanās vietai orientēšanās zonās!

Sestdienas vakarā sveiksim un sumināsim Tūrisma un Dubļu ērgļu uzvarētājus, pēc kura sāksies nakts izklaides programma – karaokes vakars, kur ikvienam būs iespēja priecēt sevi un citus ar vairāk vai mazāk pārdomātiem priekšnesumiem. : )

Svētdiena, 19.augusts

Svētdien no sportiskā un azartiskā viedokļa būs atraktīvākā un aizraujošākā diena – dalībnieki sacensību režīmā būs pavadījuši jau 2 iepriekšējās dienas, katra komanda būs sakrājusi noteiktu punktu skaitu un svētdien sportistus gaidīs sacensību kulminācijas disciplīna – Nissan Norde ekstrēmie dubļu apļi, kuri izšķirs „STIGA TROPHY 2012” trofeju ieguvēju vārdus.

Jau no plkst.9 bāzē „Luksti” dubļu apļos, startējot vienlaicīgi, divās paralēlās trasēs dosies visi TR1 un Open klašu dalībnieki, vēlāk dubļu apļos redzēsim arī sīvas un aizraujošas Prototipu jeb TR3 klases un kvadraciklu cīņas paralēlajos apļos.

Apļus viennozīmīgi interesantākus padarīs arī Stiga Trophy kuplais dalībnieku skaits, kas standarta klasē ir vairāk kā 15 vienības! Arī prototipu (TR3) ieskaites grupā ir pēdējā laikā neredzēti liela konkurence – vairāk kā 10 ekipāžas. Tas viss radīs ļoti spraigu cīņu un, protams, priecēs skatītājus! Turklāt sacensības norisināsies visas dienas garumā – līdz pat plkst.17.

Piektdien un svētdien varēsim baudīt šīs aizraujošās sacensības kopā ar Raimondu Bergmani, kurš komentēs startā un trasēs notiekošo. Atpūtas bāzē „Luksti” izveidotā dubļu apļa trase ir ļoti kompakta, līdz ar to nebūs jāvelta vairākas stundas, lai nokļūtu trases tālākajā punktā.

Visas skatītāju biļetes piedalīsies loterijā ar „STIGA” sarūpētām pārsteiguma balvām. Laimīgos balvu uzvarētājus noskaidrosim svētdien uzreiz pēc pēdējā sacensību iebrauciena finiša. Drīz pēc tam arī skatītājiem būs iespēja būt klāt un uzgavilēt pašā nozīmīgākajā „STIGA TROPHY 2012” notikumā – sacensību uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā, kuru vadīs Raimonds Bergmanis.

Noslēgumam

Sacensību norises vietās – karjerā un dubļu apļos – būs pieejami garšīgi ēdieni, alus un citi labumi. Par sacensību fona mūzikas izpildījumu rūpēsies atraktīvs DJ.

Stiga Trophy sacensību lieldrauga – STIGA stendā būs iespējamas dažādas atrakcijas sacensību mazākajiem apmeklētājiem.

Visas trīs sacensību dienas mums līdzās būs arī mūsu draugs un atbalstītājs – NISSAN NORDE ar jaunām un skaistām NISSAN automašīnām, kuras visi interesenti varēs apskatīt un uzzināt visu interesējošo informāciju no draudzīgajiem NISSAN NORDE pārstāvjiem.

Visiem asu izjūtu cienītājiem bāzē „Luksti” būs iespēja izmantot Vidzemē garākā „Tarzāna” nobraucienu trosēs pāri Lukstu ezeram!

Stiga Trophy bezceļu programma ir izstrādāta, maksimāli ņemot vērā skatītāju ērtības. Mēs garantējam, ka Jums šī nedēļas nogale būs neaizmirstama un paliks atmiņā kā šīs vasaras viens no interesantākajiem notikumiem!

Ieejas biļetes cena – 4 LVL (derīga divām sacensību dienām – sestdien un svētdien). Bērniem līdz 9 gadu vecumam ieeja bez maksas.  Piektdien Alūksnes posmā ieeja visiem bezmaksas!

Lielisks papildus bonuss – iegādātā skatītāju biļete jums nodrošinās 20% atlaidi visos „Stokker” veikalos pirkumiem līdz 2000 LVL!

Ar iepriekšēju pieteikšanos (rakstot uz info@4x4sport.lv) skatītājiem ir pieejamas arī bezmaksas telšu vietas sacensību bāzē „Luksti” – telšu pilsētiņā. Auto stāvvietas skatītājiem būs bez maksas.

Uz tikšanos „STIGA TROPHY 2012” jau šajā nedēļas nogalē!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)