Apr 082013
 

Ir publicēts tūrisma kausa gada nolikums! Šogad tajā ir veikti vairāki uzlabojumi, galvenokārt cenšoties definēt tūrisma kausa būtību, bet tehniskos nosacījumus atstājot nemainītus – standarta auto, praktiski nekādu ierobežojumu!

Īsumā par tūrisma kausu: tā ir iespēja standarta 4×4 auto, kurš ir atzīts par derīgu koplietošanas ceļiem (tam ir izieta tehniskā apskate un ir iegādāta OCTA), lietotājam kopā ar ģimenes locekļiem vai draugiem noskaidrot savas un sava automobiļa spējas tam speciāli paredzētās trasēs, kuras sastāv no grūti izbraucamiem ceļiem, meža ceļiem utml., tajā pat laikā iepazīstot arī apkārtnes skaistākās un interesantākās vietas, veicot arī dažādus interesantus speciālos uzdevumus.

Šīs sacensības notiek saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem un tām nav nepieciešami ne speciāli sporta tērpi, ne sportistu licences un citas sportam raksturīgās atribūtikas. Tāpat šo sacensību laikā ir iespējams iepazīties ar citiem sacensību dalībniekiem gan priekos, gad grūtībās (biežāk gan tieši grūtībās).

Ne velti mēdz teikt, ka Trofi reids ir īstu džentelmeņu un dāmu sports, kurā konkurenti ir vienlaikus arī labākie sabiedrotie, kuri gan palīdzēs iestigušiem braucējiem, gan arī dalīsies savās zināšanās (daļa Tūrisma kausa dalībnieku ir bijušie sportisti, kurus joprojām aizrauj šis sporta veids). Savukārt, gada beigās sezonas kopvērtējuma labākās ekipāžas tiks apbalvotas saskaņā ar Tūrisma kausa nolikumu. Ņemot vērā to, ka Tūrisma kausa posmi notiek paralēli Latvijas Trofi reidu čempionāta kausu izcīņai, tā ir arī lieliska iespēja pavērot sportam īpaši būvētos bezceļa transporta līdzekļus.

Pilna informācija par Tūrisma kausa formālo pusi ir atrodama sadaļā TŪRISMA KAUSS > TŪRISMA KAUSA GADA NOLIKUMS 2013. Tāpat ir iespējams arī konsultēties telefoniski, sazinoties ar Gabrielu pa tālruņa numuru 29250112.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)